emagnetpad-blank

 

eMAGNET PAD

Aksesori eLIFE DIY!

  • Menggalakkan aliran darah pada kawasan tertentu
  • Meningkatkan keberkesanan penggunaan
  • Mengandungi cakera magnet bersadur emas N42
Penggunaan

Letak secara terus pada kawasan yang sakit.

eMAGNET PAD

Terapi Magnet atau Teknik Magnetik Bio-Tenaga, melalui eMAGNET PAD, meningkatkan pengaruh dari medan magnet luar untuk memudahkan fungsi badan tertentu untuk mencegah penyakit dan menggalakkan kesihatan.

Soalan & Jawapan

Apakah perbezaan antara eMAGNET PAD dengan jenama-jenama lain?
eMAGNET PAD menggunakan magnet Neodymium sebagai bahan. Ia sejenis magnet yang mempunyai penghantaran magnet lebih tinggi dan kemerosotan adalah minimum, menjadikan ia kurang terdedah kepada kesan alam sekitar. Ia adalah mesra pengguna, mudah alih dan eMAGNET PAD boleh digunakan bersama-sama eLIFE untuk keberkesanan yang lebih baik.

Siapa yang tidak boleh menggunakan magnet?
Wanita hamil dan mereka yang telah memasang peranti denyutan jantung dan peranti elektronik lain.

Adakah ia menyebabkan apa-apa kecederaan jika seseorang menggunakan bahagian magnet yang salah?
FDA mentakrifkan terapi magnet sebagai bukan invasif kerana walaupun bahagian magnet yang salah digunakan, hasil rawatan adalah tidak berkesan; tidak ada kecederaan akan berlaku. Walau bagaimanapun, apabila bahagian yang sesuai digunakan, rawatan hasil boleh menjadi sangat jelas.

Adakah magnet menyebabkan apa-apa kerosakan, kecederaan atau kesan sampingan kepada badan?
FDA telah mentakrifkan terapi magnet sebagai kaedah “bukan invasif”. Apabila ia digunakan dengan betul, terapi magnet boleh menjimatkan, selamat dan bebas kesan sampingan dan satu langkah pencegahan terhadap penyakit.